Over Rotary

In Leiden zijn drie Rotary Clubs. Club Leiden Oost, de organisator van de Rotary Santa Run, is er een van. Als het om goede doelen gaat, pikken we ideeën van andere Rotary Clubs. Met het idee van de Santa Run zijn we wat laat: die is al in 50 steden een succes. Maar nu hebben wij hem dus ook in ons eigen Leiden. Samen vrolijk de kerst in dwars door die betoverend mooie binnenstad.

Wat doet de Rotary Club Leiden Oost?
Kort gezegd dit: leden –mannen en vrouwen– komen elke week bijeen. Meestal in het Koetshuis bij de Burcht. We hebben een lunch en vervolgens een (gast)spreker met een presentatie over een beroepsvraagstuk, een cultureel/maatschappelijk thema of een goed doel. Ook bespreken leden in 5-minutenpraatjes actualiteiten uit hun beroepspraktijk.

Wereldwijd netwerk
Alleen in Antarctica is geen Rotary Club, maar op alle andere continenten zitten we wel.  Met circa 34.000 clubs en dik 1 miljoen leden werken we aan waardevolle doelen, zoals de uitroeiing van polio of het zorgen voor schoon drinkwater. De centrale doelstellingen van Rotary laten zich als volgt samenvatten:

• Uitwisselen van kennis en ervaring en dienstbaar zijn voor elkaar.
  • Helpen van anderen met concrete projecten en daden.
  • Bevorderen van een ethische beroepsbeoefening
  • Waarde uitdragen die elk beroep voor de samenleving heeft

Meer info over Rotary in de buurt vind je hier.