Informatie

Wat is de Rotary Santa Run?

De Rotary Santa Run is een wandeltocht waarbij de deelnemers in een grote stoet, verkleed als kerstman of kerstvrouw of kerstkind, een wandeltocht maken voor het goede doel. In 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo is de Rotary Santa Run in 2019 in 58 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 450.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund. In 2020 was het helaas nauwelijks mogelijk vanwege de pandemie. Ook 2021 gaf gezien de restricties geen mogelijkheden en slechts enkele clubs, waaronder Rotaryclub Leiden, organiseerden een alternatieve invulling van het vertrouwde concept. Voor 2022 staat de Rotary Santa Run weer op vele plekken op de agenda. Zo ook in Leiden!

Verzamelen en wandelen

Mooier kan Kerstmis 2022 niet beginnen! Voor het goede doel gaan we voor 1574 kerstmannen, -vrouwen en -kinderen die een gezellige tocht door hartje Leiden wandelen. De tocht is ongeveer 4 km lang. Onderweg kom je allerlei sfeermakers tegen. Aan het eind krijg je een herinneringsmedaille.

Donderdag 15 december 2022: verzamelen op de Vismarkt
Alle Kerstmannen, -vrouwen en -kinderen verzamelen op donderdag 15 december 2022 vanaf 17:00 uur tussen Visfontein en Stadhuisplein. We reiken om 17:30 uur de cheques voor de goede doelen uit en doen de warming-up. Klokslag 18.00 uur is het HO-HO-GO. De gezellige wandeltocht van jou en 1574 welgemutste goede-doel-collega’s begint!

En als het nou ineens regent…
Wij hebben regen besteld voor woensdag14 december. Mocht deze per ongeluk een dag te laat geleverd worden, loop dan vóór de start eerst langs de Koornbrug. Daar verkopen we doorzichtige poncho’s. Uiteraard gaat de opbrengst hiervan ook naar de goede doelen! De verkoop is tussen 17:00 – 18:00 uur. Voor € 2,- loop je er rood-wit én droog bij!

koop tickets

* Ticket wel betaald maar niet ontvangen? Neem CONTACT op.