Welke goede doelen heb je gesteund door je deelname aan de Rotary Santa Run Leiden 2019?
In Nederland steunen alle Rotary Santa Runs de Nierstichting. Daarbij heeft Rotary Club Leiden de Burcht nog twee lokale goede doelen aangewezen.
Mede-organisatoren Yentl America & Anita America-Mantel
Foto door André America
De Nierstichting verzamelt gelden voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.
Als deze een feit is, hoeft een nierpatiënt niet meer iedere keer naar het ziekenhuis.
Dat betekent meer vrijheid en een betere kwaliteit van leven.
v.l.n.r. Presentatrice Joke Larrewijn,
Rijksmuseum Boerhaave directeur Amito Haarhuis,
De Nierstichting Sanne Kooter,
mede-organisator Anita America-Mantel.
Foto door Emile van Aelst.
Af en toe een uitje… voor kinderen die leven op of onder de armoedegrens is dat een zeldzaamheid. En een weekje vakantie zit er vrijwel nooit in. De Stichting Jeugd en Welzijn Leiden zet zich voor deze kinderen in. Met name omdat juist deze kinderen een onderbreking vaak extra nodig hebben. Want in hun thuissituatie gaan de geldzorgen vaak samen met andere zorgen, spanningen en emotionele problemen. Hetzelfde geldt voor kinderen uit gezinnen waar de ziekte van een gezinslid een zwaar stempel drukt op het dagelijkse leven. De Stichting Jeugd en Welzijn Leiden –een initiatief van moeders uit Leiden-Noord– ontlast deze kinderen. Met een kosteloos dagje pretpark of een weekje vakantie. Even uit de stress. We hebben het allemaal nodig. En zij het meest.
v.l.n.r. Presentatrice Joke Larrewijn,
drie bestuursleden van Stichting Jeugd & Welzijn,
mede-organisator Anita America-Mantel.
Foto door Emile van Aelst.
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de klanten van voldoende voedsel te kunnen voorzien, werkt Voedselbank Leiden e.o. samen met bedrijven, instellingen (o.a. kerken, scholen en serviceclubs), overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat de ergste armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Zelfredzaamheid van onze klanten blijft een doel. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn. Daarom werken we samen met lokale organisaties om onze klanten om weer op eigen benen te kunnen laten staan. Iedereen die werkt voor de voedselbank, doet dit volledig onbetaalde als vrijwilliger. Er zijn ongeveer 80 vrijwilligers. Zij zorgen dat de Voedselbank Leiden twee keer per week boodschappen kan uitdelen aan onze klanten.
v.l.n.r. Presentatrice Joke Larrewijn,
mede-organisator Yentl America,
Voedselbank Leiden bestuurslid Peter Vinke,
mede-organisator Anita America-Mantel.
Foto door Emile van Aelst.